Hvorfor overhovedet meditere?

Mange af mine klienter og elever kommer til mig og nærmest lyder overraskede over den virkning som meditation kan have på dem når de først giver det en chance. Først starter det ud med sætninger som: "Det klør over det hele", "Jeg får tankemylder", "Jeg bliver irriteret" ligeindtil jeg forklarer at det er helt acceptabelt og meningen med meditation ikke er at der skal være helt stille på øverste etage. Ingen oplever stilhed, en del af meditationen er at vi lader det hele være og: 

Lader det passere som skyer på himlen

Det handler netop om at vi ikke går ind i det, men accepterer alt det der kommer til os. Slipper behovet for at kontrollere og bare sidder. 

Er det første gang du mediterer vil jeg foreslå dig at finde et godt sted i din lejlighed, et sted med rolig energi. Ryd op, sæt en pæn blomst og sørg for at de udvendige rammer er fine og rolige for dig. Sæt dig så på en pude eller en stol med benene solidt plantet i jorden, rettet ryg og lad skuldrene falde på plads hvorpå du ligger hænderne på lårene og lukker øjnene. Jeg vil anbefale dig at høre en guidet meditation, du kan prøve en af mine, men jeg kan også varmt anbefale calm eller headspace.  

Mange synes ikke de får nogen virkning af meditationen, men det er fordi de gør det hver 14 dag. Meditation er noget du ska gøre hver dag om det så bare er 5 minutter. 5 minutter hver dag er bedre en 20 minutter hver 14 dag. Øv dig i at tjekke ind i stilheden hver dag og du vil pludselig opdage en ro i kroppen, en evne til bare at lade negative tanker passere forbi, en accept af hvad der er og en evne til at rumme konflikter bedre. 

Rigtig god fornøjelse!