Hvad er det dog du har så travlt med?

I dag er sådan en dag, hvor man kniber sig i armen og tænker halleluja hvor elsker jeg det her selvstændige liv. For nogle er det svært at overskue den evige kalenderplanlægning og navigeren i hvor man skal være hvor, men det er en af de ting jeg elsker mest. Efter flere års fast stemplen ind hver morgen kl. 8.00 og gå hjem kl. 16.00, nyder jeg friheden. Og dyrker friheden som et redskab til ikke at fortravles i en ellers travl hverdag. 

Friheden er at kigge i kalenderen og se om der er morgenmøder. Det var der ikke i dag og derfor puttede jeg lidt ekstra længe. Stod op til en dejlig regnvejrsgåtur med min hund og kæreste og bagefter tog vi os tid til en lækker morgenmad. Sommetider føler jeg at alle omkring mig har travlt, man tager telefonen for at sige jeg har for travlt til at snakke - jamen så lad dog være med at tage telefonen! Man taler om hvor travl en uge man har og hvor mange mails man har i ens inboks og man halser efter møder man kommer for sent til. Det er som om der er gået sport i at have travlt og travlheden glorificeres. 

Jeg kan ikke undgå at kigge på de travle mennesker og tænke hvad er det dog du løber sådan efter? Du skal nok nå det? For hver gang du spæner hurtigere, spænder din krop op og du får lavet mindre. Dit nervesystem kramper op og du går i "flugt" moode, hvor du ikke har dig selv med. 

Derfor har jeg introduceret mine medarbejdere til mindfulness, meditation og frihed under ansvar. Tre virkelig effektive "venner" til at hjælpe vores krop og hoved til at kunne følge med. Et lille tip er at hente appen "Calm", der har en masse små meditationssessions, et andet tip er at du hver time lige rejser dig og går en tur på kontoret - fornyer din energi, fjerner dine spændinger og er klar til et fornyet fokus.  

Jeg har den sidste måned gået og tænkt over vores arbejdsklima, og en af vores fineste missioner i det lille firma er ikke at have for travlt. Vi har mange opgaver & meget at lave, men vi har aldrig så travlt at jeg eller mine medarbejdere skal løbe halsende efter deadlines, eller vi taber resultater og relationer på jorden. Det fungerer hverken for mig, dem eller vores kunder. Vi har brug for ro & overblik, for at kunne bevare vores nysgerrighed og umagehed.

Sidste måned kunne vi mærke travlheden og derfor var det tid til at stoppe op. Spørge os selv, hvad kræver det at vi har tid til at gøre os umage med det vi gør? Det kræver at vi sætter nogle rammer - og "levevilkår" for måden vi arbejder på, det kræver grounding og det kræver en ekstra medarbejder. Derfor har vi valgt at hive en mere ind til at hjælpe os og vi glæder os over at have vendt travlhed til vækst.