Om at være i balance

Virkeligheden er alt for ofte for mange mennesker en stadig og konstant kamp. En oplevelse af at livet er et forhindringsløb, at travlheden er konstant, at resultaterne varer for kort, at der er for meget spild og at vi er alt for trætte. 

Sådan havde jeg det i en lang periode, men gennem et mindfullness forløb på et halvt år og en fordybelse i mig selv har jeg lært en masse om hvem Cille er. Cille er nemlig en ung dame, som vigtigst af alt har brug for at være inspireret og som har brug for at være i balance.

Jeg kan have en tendens til at blive så opslugt i mit arbejde - fordi jeg elsker det sådan, at jeg bare fortsætter derudaf uden at mærke mig selv. Når dette sker rammer jeg pludselig en mur, hvor jeg reagerer ret voldsomt på stress og travlhed og har brug for bare at trække stikket. 

Før i tiden forstod jeg ikke helt, hvad det var for en fornemmelse, når maven gjorde knuder, når kroppen trippede for hele tiden at være i gang og hovedet løb afsted for at drage konklusioner og få sat flueben ved opgaverne. Gennem et halvt års intensiv følen efter og en bevidstlighedsgørelse af mine tanker og følelser,  har jeg lært at opdage når maven slår knuder - og mærke, når det ikke er inspireret arbejde - men et arbejde for arbejdets skyld. 

Jeg sagde mit job op, fordi jeg følte det var arbejde for lønnens skyld - for at kunne opretholde det "gode liv" og for at stige opad karrierestigen. Dette betyder intet længere. Jeg har ikke brug for en chef titel eller en guld mine, men jeg har brug for at maven har det godt og sindet er i balance. 

Når jeg mærker jeg ikke er god mod mig selv, er det en god ide at hive sig selv ud af de faste rammer, væk fra kontoret og ud til et sted, hvor du ved at skuldrene falder på plads og du trækker vejret dybt. Et af de steder er mine forældres sommerhus og ovenpå et halvt års travlhed med at stable min virksomhed på benene, må jeg erkende at jeg var begyndt at slække lidt på min daglige balance og prioritere kalenderen lidt for meget. 

Jeg kan dog takke mig selv og min kæreste, for at jeg har lært at være refleksiv omkring mig selv og nu kan stoppe op i travlheden. Før var mit stop en håndbremse der pløjede i jorden og stoppede frontalt, mens alt væltede omkring mig. Nu er mit stop et blidt stop og blot en kærlig reminder om at være i flow med det jeg gør og være i ro. 

Så mens jeg sidder her i solskin og lytter til en kombi af jazz og bølgerne, hundene ligger ved siden af mig, min mand sidder og læser i stolen og jeg stille og roligt løser opgave for opgave, så går det op for mig at jeg er tilbage hvor jeg har brug for at være. 

Har du en tendens til travlhed som jeg, kan det være en god ting at tænke over at:

- Tillade dig selv nogle minutters stilletid hver dag

- Gøre en ting ad gangen, men gøre det godt. Du skal ikke have 5 mails åben på samme tid, 3 to do lister og 5 møder i træk. Det giver dig ikke ro til at fordøje alt det du modtager.

- Sige hvad du mener og ikke være bange for at sige nej tak til en venindedate midt i travlheden, en kunde du ikke finder interessant eller endnu en opgave fra chefen som du ikke mener passer ind i strategien. Fylder du blot på uden at mærke efter, flyder bægeret lige pludselig over.

- Se mindre tv, ligegyldige youtube videoer, mindre daglig tjekken af sociale medier (nej du behøves ikke være aktiv på både Instagram, Facebook, Pintarest, Twitter og Linkedin.) Brug istedet tiden på menneskelig kontakt, mennesker der betyder noget for dig og at være i øjenhøjde.

- Køb færre ting, spis mindre - men det rigtige, og spørg dig selv, hvorfor er den dyre villa, bilen, de ekstra stilletter og den ekstra dims så vigtig for mig. 

- Sortere det ligegyldige fra og give plads til det der er vigtigt

- Være tilstede i alt hvad du gør. Hvis du ikke kan koncentrere dig om en opgave, så tag en pause. Hvis din opmærksomhed flakker i en samtale, så foreslå snakken på et andet tidspunkt.

Kilde: Charlotte Mandrup; Frihedens Disciplin

Disse øvelser kan være med til at fylde dagligdagen med ro og gøre de mange opgaver til en nydelse, fremfor en pligt. Tilføj dertil en lille smule meditation og yoga og jeg tror du vil opdage en ny side af dig selv.

Nyd sommeren!