Når hverdagsbrokkeriet overtager

Jeg har en branche kollega, en jeg faktisk ser rigtig meget op til og hvis virke jeg virkelig anerkender. Vedkommende har dog en tendens til at tænke negativt og gøre sig sarkastisk klog på andres bekostning. Sådanne mønstre er jeg allergisk overfor. Jeg grinte egentlig af det til at starte med og syntes det var sjovt - fordi jeg netop selv var i samme lidt negative spiral. Pludselig ændrede mit livssyn sig og jeg blev allergisk overfor sådanne tankegange. Jeg prøvede at konfrontere vedkommende med hvor trættende det kunne være at høre på, og fik en bemærkning tilbage om at jeg var lidt for "happy go lucky". Og ja dertil kan jeg kun svare ja - Ja jeg er "happy go lucky" for det har jeg valgt at være efter jeg var ved at blive ædt op af hverdagsbrokkeri. 

Det tog tid at nå dertil hvor livssynet grundlæggende er positiv og jeg skriver netop dette indlæg for at dele mine tanker om det jeg kalder hverdagsbrokkeriet og for at appelere til at du bliver metarefleksiv om dine egne tankemønstre og tænker over, at hvad du sender ud, får du tilbage - negativt som positivt.

Da jeg startede mit firma for nogle uger siden, stod jeg en dag på scenen midt under Eurovision og tænkte - der lettede regnen, det blev endelig lyst igen i Cille land. Selv om jeg har gået rundt med smil på, har det i lang tid været en facade. En af de der facader, hvor det virker som om alting er okay for man har jo lejligheden, huset, det faste job og firmaet. Man er inviteret til de rette fester, uploader glade billeder på instagram og gør alt for at det hele ser perfekt ud. Alt var nok egentlig perfekt efter nogles mening, problemet var bare at jeg ikke var glad - jeg kunne ikke længere mærke mig selv. Jeg var i en negativ spiral og følte jeg blev ved med at tiltrække negativitet. Til sidst var det som om jeg ikke kunne komme ud af det og noget skulle ændres. 

Da det var længst ude - der hvor man måske kan sige, at man var på nippet til at gå ned med stress - eller man på godt jysk var blevet en sortseer, var det at jeg formåede at stoppe op og vende mønsteret. Netop der formåede jeg at forstå, at ens tanker er en magnet. Alt hvad du sender ud, vender tilbage til dig.

Når livet skal ændres er det godt at tage væk, væk fra det hele og give dig selv lov til at være metarefleksiv. Tænkte lidt over hvad hverdagslykken egentlig er - og hvad det er vi stræber efter med vores laden og gøren. Jeg tog til Algarve, hvor jeg mødte to mennesker der begge havde været højt på strå indenfor PR og modeverdenen, men havde mistet dem selv i al stress og travlhed. De havde nu sagt deres jobs op og var rejst til et andet land for at starte på en frisk, for at finde dem selv og glæden ved hverdagen. Dette var en kæmpe inspiration og det gik op for mig, at jeg måtte face min frygt. Min største frygt var at miste mit gode job, min lille familie & mine venner, men pludselig forstod jeg at det havde jeg allerede næsten mistet - for jeg havde ikke længere hverdagsglæden ved det, jeg havde for travlt til at glædes over kærlighedens små kærtegn og aftaler med venner blev til "opgaver" i kalenderen fremfor naturlige hyggestunder. Jeg havde for travlt med at brokke mig over hvor travlt jeg havde, hvor mange aftaler jeg havde og alt det jeg ikke nåede. Det var tid til at ændre kurs. 

Jeg sagde derfor mit job op, sagde farvel til en booket kalender, evig træthed, konstant hverdags brokkeri, fornægtelse, dårlig samvittighed overfor mand og venner og "perfekte" insta billeder. Jeg indså pludselig at problemet ene og alene lå ved mig og det var mit tankespind, der skulle ændres.

Nu har jeg så startet denne her lille business som ikke blot er et udtryk for min passion omkring oplevelsesøkonomi, men også er et projekt som er født at tanken om at række ud efter det gode i livet. Dette er mit projekt, hvor jeg er min egen chef, hvor jeg bestemmer hvordan jeg vil behandle mine ansatte - ergo, mig selv, og jeg kan mærke hvornår det er tid til en fridag.

Mit firma er kommet fantastisk fra start og jeg tror på, at dette ene og alene er sket fordi jeg har ændret tankekurs. Jeg har sagt farvel til hverdagsbrokkeriet og indført morgen ro, hygge på kontoret, øjenhøjde imellem mig og mine kunder og en taknemmelighed over alt jeg giver ud og alt der kommer til mig. Mit kærlighedsliv går godt, for når man fokuserer på kærligheden gror den. Derfor har jeg også fået tid til at se de venner som betyder så meget for mig og giver mig ro.

At nå hertil har krævet at jeg var nede at vende. Jeg er ikke forhippet på at blive millionær inden jeg er 30, istedet er jeg forhippet på at holde hverdagsbrokkeriet ude af min zone, at få mine kunder til at smile og mærke mig selv og det der omgiver mig. Et godt redskab er at kunne være metarefleksiv over mit eget liv, skubbe de negative hverdagstanker væk - og istedet række ud efter meningen med livet. Fylder det indre regnvejr for meget går jeg en tur med hunden eller går i seng igen og står ud på det andet ben.

Jeg håber dette kan være en øjenåbner for at livet er ikke altid lutter lagkage, medmindre du vælger dette. Giv derfor hverdagsbrokkeriet fuck fingeren og smil i bogstavlig forstand til verden og den smiler igen.